Muschi de vita Wellington

Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara „Atelierul de gusturi”, initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.

Ingrediente

  • 500 g. Muschi de vitadsc_6680r
  • 4 buc. Ciuperci negre
  • Rozmarin
  • 1 ceapa rosie medie
  • Sare grunjoasa
  • 150 g. bacon
  • Piper mozaic
  • Mustar
  • ½ pachet Aluat de foietaj
  • 50 g. Parmezan
  • 2 linguri Ulei
  • 15 g. unt
  • Nuci caju
  • 1 ou

Mod de preparare

Se taie muschiul de vita în 3 bucati. Se presara masa de lucru cu sare grunjoasa, piper mozaic si rozmarin taiat marunt. Se trece muschiul prin condimente si se pune la prajit în ulei si unt topit. Se prajeste muschiul pana se rumeneste.

Pentru umplutura, ceapa rosie se taie, se caleste în ulei, se adauga ciuperci negre taiate cubulete, unt, bacon, se lasa la calit, apoi se toaca totul.

Aluatul de foietaj se întinde pe masa, se adauga umplutura, se rade parmezan, apoi se presara nuci caju. Se adauga muschiul rumenit si uns cu mustar si se înveleste în aluat. Se înteapa aluatul cu o furculita si se unge cu galbenus de ou. Se presara chimen si sare grunjoasa, apoi se lasa la cuptor 25 minute.

Despre “Atelierul de Gusturi”

Programul educational culinar este initiat si derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Activitatile programului vor cuprinde filmarea si prezentarea online a 100 de retete.

Proiectul se desfasoara in perioada octombrie 2016 – septembrie 2017, cu sprijinul urmatorilor parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Alege.tv, Cefacemimi?,  Coolinaria, Dacic Cool, Diferente si Esente, Fabrica de carne, Fabrica de lapte, Graiul Maramuresului, Infoaliment, Infoest, La Bucatarie, Magazin Salajean, Mujer, Retetele Marianei, Satmareanul, stiridinbanat.ro, Timisoara Express, Universul Argesean, Ziarul Actualitatea, Ziua de Constanta.

Detalii despre program pot fi gasite pe www.atelieruldegusturi.ro, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/atelieruldegusturi si pe canalul Youtube .

Despre George Radu

“Crescut” in bucatarie, George Radu si-a descoperit de mic pasiunea pentru arta culinara si afinitatea pentru munca in macelarie. Implicat timp de 11 ani in afacerile familiei din domeniul alimentar, in 2015 deschide primul restaurant din cadrul grupului Gama. In prezent, Grupul Gama cuprinde 4 restaurante: Gama Fusion Dacia, Gama Berceni, Trattoria Fusione, Gama Take Away. In octombrie 2016, George Radu incepe derularea programului educational culinar “Atelierul de Gusturi”, cu scopul de a sprijini tinerii bucatari cu sfaturi si informatii practice din domeniul culinar.

Contact

Atelierul de Gusturi

Email: pr@atelieruldegusturi.ro

Save

Save

Distribuie!

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *